Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Kids Happy Mail
Μια παιδική ανταλλαγή γραμμάτων. Δεν χρειάζεται να αποσταλούν δώρα, ούτε να βάλουμε κάτι ιδιαίτερο στον φάκελο: θέλουμε ένα γράμμα (από τα παιδιά που γνωρίζουν να γράφουν) ή μια ζωγραφιά από τα μικρότερα.
Οι κανόνες είναι απλοί.
Θα στείλετε στο happymailgreece@gmail.com το ονοματεπώνυμο του παιδιού, τη διεύθυνση και την ηλικία. Αν θέλετε, μπορείτε να μου γράψετε και κάποια περισσότερα στοιχεία, όπως π.χ. τα χόμπι του ή κάτι που του αρέσει να κάνει ιδιαίτερα.

(θα ήταν πιο ωραίο το κάθε παιδί να λάβει γράμμα στο όνομά του, οπότε θα χρειαστώ το δικό του ονοματεπώνυμο, όχι μόνο το όνομα)


Εγώ, αφού συγκεντρώσω όλα τα emails, θα προσπαθήσω να τα ταιριάξω μεταξύ τους με βάση την ηλικία τους και τα ενδιαφέροντά τους.
(ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, το ξέρω!)
Οι εγγραφές για το KIDS HAPPY MAIL είναι ανοικτές έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2017.
Αν δύο ή παραπάνω παιδιά από την ίδια οικογένεια θέλουν να συμμετέχουν, θα ήθελα να μου γράψετε αναλυτικά τα ονόματα και τις ηλικίες, ώστε το κάθε παιδί να αποκτήσει το δικό του pen pal.
Επίσης αν ενδιαφέρεστε να στείλετε σε παραπάνω από έναν παραλήπτη, ενημερώστε με. Επίσης, αν έχετε ιδιαίτερη προτίμηση στο φύλο, αν δηλαδή έχετε κορίτσι και θέλετε να αλληλογραφήσει μόνο με κορίτσι ή αγόρι με αγόρι, να μου το πείτε (αν και δεν νομίζω ότι έχει σημασία κάτι τέτοιο on the long run)
Και μια και είπα pen pal, η αλληλογραφία μπορεί να συνεχιστεί και μετά το πρώτο γράμμα, εγώ είμαι εδώ μόνο για να δώσω την αφορμή για τη γνωριμία.
Όταν κλείσουν οι εγγραφές, θα σας ενημερώσω όσο πιο γρήγορα μπορώ για το ταίρι του παιδιού σας!
Θα χαρώ πολύ αν διαδώσετε αυτή την ιδέα, ώστε οι συμμετοχές να είναι πολλές και τα παιδιά πολύ ευχαριστημένα.
Μπορείτε να κοινοποιήσετε αυτό το ποστ, κάνοντας copy paste στα social media που χρησιμοποιείτε ή να γράψετε για την ιδέα στο blog σας, αν έχετε. Μπορείτε, επίσης, να δώσετε το mail μου happymailgreece@gmail.com σε όποιον θέλει να στείλει τα στοιχεία και τη διεύθυνση.

Υ.Γ. Όσοι με γνωρίζουν από όλες τις προηγούμενες ανταλλαγές, θα ξέρουν ότι όλο αυτό το κάνω επειδή θέλω να διαδώσω το πόσο όμορφο είναι να στέλνεις και να λαμβάνεις γράμματα. Γνωρίζω ότι θα αναρωτιέστε αν εμπεριέχεται κάποιος κίνδυνος στο να εκθέσετε το παιδί σας στο να στείλει και να λάβει ένα γράμμα από κάποιον άγνωστο.
Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα αλλά είμαι σίγουρη ότι κάπως έτσι μπορεί να δημιουργηθεί μια υπέροχη φιλία και μια αγάπη για το γράψιμο, τα γραμματόσημα, τους φακέλους, την ανάγκη να εκφράσουμε γραπτώς όλα αυτά που σκεφτόμαστε. Και να τα μοιραστούμε με έναν συνομήλικό μας, που ίσως μένει στην άλλη άκρη της Ελλάδας ή και, γιατί όχι, της Ευρώπης ή ολόκληρου του κόσμου!


στο fb 

1 σχόλιο: